Bosna

Izaberite Jezik

EnglishDeutschрусскийFrançais한국의españolMagyarországGaeilgepolskiEesti VabariikSuomiHausaNederlandTürk diliItaliaSvenskaPortuguêsRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEuskera‎БеларусьБългарски езикíslenskaBosnaفارسیAfrikaansIsiXhosaisiZuluDanskPilipinoCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiКыргыз тилиGalegoCatalàČeštinaCorsaHrvatskaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschromânescmalaɡasʲMelayuМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीKongeriketپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලSlovenskáSlovenijaKiswahiliТоҷикӣภาษาไทยاردوУкраїнаO'zbekעִבְרִיתΕλλάδαIndonesiaTiếng Việtहिंदीગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठीతెలుగుதமிழ் மொழி
RFQ/Quote
Dom > Novosti > Nizozemska poluvodička oprema izvozi u Kinu, puknuta za više od 100% u oktobru

Nizozemska poluvodička oprema izvozi u Kinu, puknuta za više od 100% u oktobru




Prema izvještajima o stranim medijima, uvozni podaci kineske carine u oktobru 2022. pokazali su da je iznos opreme za proizvodnju poluvodiča koji se uvozi iz Holandije u kojoj se uvozi 300 milijuna dolara, povećanjem više od 100% u istom periodu prošle godine, dok je Količina opreme koja se uvozi iz Sjedinjenih Država i Japana smanjila se tog mjeseca. Analiza stranih medija rekla je da se ova promjena može uglavnom voziti zahtjevom za litografsku opremu ASML-a.

Carinski podaci također su pokazali da je iznos poluvodičke opreme uvozio kineskim kopnom iz Holandije u oktobru gotovo 150% mjeseca u mjesecu u odnosu na septembar.

Prema prethodnim izvještajima, američka strana je tražila Holandije da primijeni kontrolu izvoza na napredniju litografiju uranjanja ARF-a u duv opremi pored EUV litografije. Međutim, pred pritiskom iz Sjedinjenih Država, holandski zvaničnici rekli su da će oni donositi odluke samostalno, a ne da podnesu Strategiji Sjedinjenih Država.